De ideale schildertemperatuur

Ga je schilderen? Dit is de ideale schildertemperatuur?

Ben je van plan om te gaan schilderen en ben je benieuwd wat de ideale schildertemperatuur is? Als je gaat schilderen is het belangrijk dat je rekening houdt met de zon. Ook moet je denken aan de temperatuur. Tot 30 graden kun je prima buiten schilderen, maar wat is nou de ideale schildertemperatuur? In dit artikel kom je te weten wat er gebeurt als je bij een te hoge temperatuur gaat schilderen en wat de ideale schildertemperatuur is. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat als je met een te hoge temperatuur gaat schilderen?

Schilderen met een te hoge temperatuur is zeker niet aan te raden. Ga je dit toch doen, dan kunnen er blaasjes ontstaan. De reden hiervoor is dat de ondergrond warmer dan de verf is.
Doordat de warmte door de verf wil wegtrekken, ontstaan dus de blaasjes. Deze luchtbelletjes zijn echter niet gewenst in de verf. Ook zal de verf sneller drogen, wat ervoor zorgt dat het schilderwerk van mindere kwaliteit is. Verf heeft een specifieke tijd nodig om te drogen en uit te harden. Als dit proces sneller plaatsvindt, gaat dit dus ten koste van de verf. Eigenlijk heb je het dan voor niets gedaan. Schilder dus nooit met een te hoge temperatuur.

De beste schildertemperatuur

Schilderen kun je het beste doen als de temperatuur juist is. De ideale temperatuur om te schilderen ligt tussen de 10 en 20 graden celsius. Is de temperatuur hoger dan 20 graden celsius, dan droogt de verf sneller. Dit kan tot strepen hilversum en duidelijk zichtbare overlappingen. Verf je echter onder de 10 graden celsius, dan zal buiten lakken niet goed gaan. Ook kun je het verven van buitenmuren het beste niet doen als het onder de 5 graden celsius is. Een temperatuur van +- 20 graden is de meest perfecte temperatuur voor schilders.

Lees meer

Meer nieuws

De voordelen van zonnepanelen

Dit zijn de diverse voordelen van zonnepanelen Bent u benieuwd wat de verschillende voordelen van zonnepanelen zijn? Zonnepanelen zijn de toekomst en daarom kunnen wij

De nulbeurt, een metamorfose!

De nulbeurt, een metamorfose! Het uitvoeren van schilderwerk aan uw woning kan soms zorgen voor een ware metamorfose. Helemaal als de kleuren ook nog eens